Z czego wynikają problemy z erekcją?



Istotnym
elementem mającym wpływ na potencję jest
odpowiednie jedzenie.
Zbilansowana może łatwo wpłynąć
na nie tylko jakość potencji, lecz
też płodność. Zwróćmy najpierw
uwagę na to, co tracimy w czasie
ejakulacji. Jak powszechnie wiadomo, dochodzi
w tym czasie do całkiem
istotnych niedoborów selenu.
Można go uzupełnić jedząc
niektóre ryby, orzechy, cebulę lub
zarodki pszenicy. Kolejny tak samo
ważny składnik w naszej diecie to cynk, który odpowiedzialny jest za
przemianę testosteronu, ten natomiast
jest odpowiedzialny za sprawność seksualną. Podczas
picia alkoholu czy
palenia papierosów spada poziom cynku,
a można go uzupełnić
jedząc potrawy strączkowe, niektóre
ryby, niektóre mięsa, żółtka jaj czy
ostrygi.
Niesamowicie
istotnym składnikiem jest też
arginina, stanowiąca 80 procent
ejakulatu. Arginina przyśpiesza
wytwarzanie spermy i zwiększa czas
życia plemników. Składnik ten uczestniczy
również w czasie chemicznej
zmiany w tlenek azotu, dzięki czemu naczynia krwionośne ulegają
rozkurczeniu i ma miejsce lepsza erekcja.
Argininę spotkać można w takich składnikach
jak kakao, mięso wołowe, nerkowce, makrela, orzechy, ziarna
słonecznika czy indyk.
Należy zwrócić
również uwagę na witaminy, głównie na witaminę E, jaka jest
nazywana witaminą płodności.
Odnajdziemy ją w warzywach liściastych, kurzych
jajach, zarodkach pszenicy a także
razowym pieczywie. Jeszcze jedna witamina to
beta-karoten, która ma wpływ na
odpowiednie wytwarzanie
hormonów. Jeśli pragniemy
uzupełnić jego poziom skorzystajmy z marchewki, szpinaku, dyni czy słodkich
ziemniaków.


tekst dostepny na
stronie-



viagra
cialis cena